Legendinis Švarcvaldo tortas

Legendinis Švarcvaldo tortas

Nereali skonių harmonija – vyšnios, grietinėlė ir šokoladas. Legendinis Švarcvaldo tortas žinomas visame pasaulyje, o jo receptų variacijų jau nebeįmanoma suskaičiuoti.

4 labai skirtingi TINGINIO receptai

4 labai skirtingi TINGINIO receptai

Tinginio receptai gali būti lengvai keičiami, taip sukuriant itin daug skirtingų skanėstų. Ir svarbiausia, lengvai pagaminamų. O kas gi nemėgsta tinginio?

Netikėtai užklupo svečiai arba nėra noro gaminti? Atsiminkite šiuos 3 pigius ir greitus receptus su figomis

Netikėtai užklupo svečiai arba nėra noro gaminti? Atsiminkite šiuos 3 pigius ir greitus receptus su figomis

Kartais pasitaiko situacijų, kai skanaus ir įspūdį paliekančio patiekalo reikia čia ir dabar. Net jei atrodo, kad šaldytuvas tuščias, o ir norą gaminti lyg vėjas išpūtė – prisiminkite figas. Nors jos jau tūkstančius metų vertinamos kaip klestėjimo simbolis, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė atkreipia dėmesį, kad šie nedideli saldūs vaisiai sezono metu džiugina […]

Taupus variantas vakarienei: išmokite gaminti internautus pavergusį makaronų patiekalą – dėl jo Suomijoje net buvo pritrūkę fetos

Taupus variantas vakarienei: išmokite gaminti internautus pavergusį makaronų patiekalą – dėl jo Suomijoje net buvo pritrūkę fetos

Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus, visiškai paprastai pagaminamas ir išraiškingo skonio – nieko keisto, kad šis patiekalas populiarumo nepraranda iki šiol. „Iki“ kulinarai pasakoja, kaip jį […]

„Iki“ akcijos bulvėms ir sūriams – metas išradingiems ir skaniems receptams: žymiosios švediškos „Hasselback“ bulvės ir bulvių spurgos su sūriu

„Iki“ akcijos bulvėms ir sūriams – metas išradingiems ir skaniems receptams: žymiosios švediškos „Hasselback“ bulvės ir bulvių spurgos su sūriu

Ką pasirinktumėte – gardžiai apskrudusias ir gurmaniškas orkaitėje keptas bulves, kurios gėdos nepadarytų net restoranui? O gal jaukumu apgaubiančias ir tįstančio sūrio įdaru viliojančias bulvines spurgas? Rinktis nebūtina – šį savaitgalį išbandykite abu receptus, nes „Iki“ parduotuvėse sutaupysite pirkdami svarbiausius ingredientus jiems. Ketvirtadienį jau prasidėjusiose „IKI Nuolaidiškėse“ lojaliems pirkėjams bulvės – už superkainą, o įvairių […]

Žvilgtelkite į prancūzus – štai kaip jie ruošia morkų salotas: bus tikra skonio šventė, o išleisite visai mažai

Žvilgtelkite į prancūzus – štai kaip jie ruošia morkų salotas: bus tikra skonio šventė, o išleisite visai mažai

Morka – viena tų daržovių, kurios nemėgstančių surasti yra sunku. Spalvingą ir traškią šviežią morką su malonumu triauškia net vaikai. Ji taip pat tikras išsigelbėjimas tiems, kas nori sutaupyti ir sveikai maitintis. Todėl morkų salotos nuo seno yra ypač populiarus garnyras prie įvairių patiekalų. Jeigu rutina kiek pabodo – išbandykite šiek tiek kitokią jų versiją, […]

Lašišos mėgėjai atranda ir alpinę šalvį – užmesti platesnius tinklus suvilioja ne tik kaina

Lašišos mėgėjai atranda ir alpinę šalvį – užmesti platesnius tinklus suvilioja ne tik kaina

Lietuviai jau nebe karpių ir silkių, o lašišų tauta – bent jau tą rodo prekybininkų duomenys. Tačiau kai parduotuvėse pasirodo rečiau sutinkama šios žuvies giminaitė alpinė šalvis, net ir prisiekę lašišos gerbėjai ja susigundo. Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, daugelis jau įvertinę švelnesnį alpinės šalvies skonį, mažesnį riebumą, o išbandyti naują žuvies rūšį sutaupyti […]

Taip įdarytos kiaulienos nugarinės dar nebūsite ragavę: papuoš ir praturtins kiekvieno savaitgalio pietų stalą

Taip įdarytos kiaulienos nugarinės dar nebūsite ragavę: papuoš ir praturtins kiekvieno savaitgalio pietų stalą

Ypatingų progų metu dažnai puikuojasi keptas kiaulienos kumpis ar nugarinė. Kiauliena patinka daugeliui, o ją paruošti nesudėtinga tiek savaitgalio pietums, tiek šventėms, nes šios mėsos panaudojimo galimybės tiesiog beribės. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, kad kiauliena – baltymų ir geležies šaltinis. Tiesa, svarbu nepamiršti paįvairinti savo raciono žuvimi, ankštinėmis kultūromis […]

Prasidėjo vynuogių sezonas: dietologė atskleidžia – kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais

Prasidėjo vynuogių sezonas: dietologė atskleidžia – kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais

Vynuogės – vienos saldžiausių uogų, todėl dažnai klaidingai manoma, kad jos visai nevertingos. Tačiau prasidėjus rudens vynuogių sezonui, sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė griauna šį mitą ir sako, kad vynuogės pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, yra puikus vitaminų šaltinis, o kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais, taip pagerindami žarnyno veiklą. […]

Gydytoja dietologė atsakė, kodėl varškę valgyti gali ir laktozės netoleruojantys

Gydytoja dietologė atsakė, kodėl varškę valgyti gali ir laktozės netoleruojantys

Įvairios kultūros, įskaitant Indijos, Vidurio Rytų ir Europos, turi senas varškės gamybos tradicijas, tad tai – neatsiejamas kasdienių ir šventinių dienų ingredientas visame pasaulyje. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad varškė – puikus lengvai įsisavinamų baltymų šaltinis. O prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pasakoja, jog varškė yra universalus […]

Kulinarinio meno tendencijos 2024 metais: ko tikėtis

Kulinarinio meno tendencijos 2024 metais: ko tikėtis

Kulinarijos pasaulis nuolat evoliucionuoja, ir 2024 metai nėra išimtis. Restoranai visame pasaulyje stengiasi neatsilikti nuo naujausių tendencijų, siekdami pritraukti klientus ir sukurti naujas, unikalias patirtis. Šiuolaikinės gastronomijos srityje svarbu ne tik skanus maistas, bet ir tvarumas, technologijų integracija bei inovatyvių virėjų kūrybiškumas. Šiame straipsnyje aptarsime svarbiausias 2024 metų kulinarinio meno tendencijas ir kaip restoranai ieško […]

Kai dar taip karšta, sriubos nesinori: šviežią moliūgą pagrilinkite – neatsivalgys visa šeima

Kai dar taip karšta, sriubos nesinori: šviežią moliūgą pagrilinkite – neatsivalgys visa šeima

Vasara dar spirgina termometro stulpelius, bet rankos jau savaime tiesiasi prie rudeniškų gėrybių. Neabejotinas šio sezono simbolis – moliūgas, kurio populiarumą įkvėpė ne tik Helovinas. Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, kasmet ši daržovė mėgaujasi savo šlovės valanda, nes yra nebrangi, vienos jos pakanka sočiam patiekalui, o ji dar ir neįtikėtinai universali. Per karščius dar […]